söndag 27 september 2009

Kallad

Nå, nu är kallelsen till Ryttargårdskyrkan i Linköping ett faktum. Tidningen Dagen har skrivit en liten grej här - inte hundraprocentigt korrekt uppfattad, men att man beslutat att kalla mig är rätt.
För att sammanfatta läget har vi som familj aldrig varit i ett så skarpt läge som just nu, i meningen att mycket är väldigt spännande, många aspekter finns att ta med i beräkningen o.s.v.

Jag kom ikväll att tänka på texten om när Israels barn korsar Jordan (Josua kap 3). Prästerna som går först måste sätta i fötterna i floden innan Gud gör ett under och stannar vattenflödet. Handling först, Guds ingripande sedan. De blir tvungna att gå i tro, precis som så många andra före och efter dem genom trons historia.
Och nu är det eventuellt vår tur.
Man tar steget först, utan att ha alla garantier...

7 kommentarer:

Anton Fagerstedt sa...

Fredrik; Du är varmt välkommen till den östgötska myllan, om det blir så. Vi har också en skön grupp av EFK-pastorer som skulle bli ännu skönare genom din närvaro.

Guds välsignelse över det val Ni gör!

Hanna Svensén sa...

Du är VARMT välkommen att stanna kvar på Närkeslätten också!!!!:)

Henrik B sa...

Vi sitter som åskådare på lite håll... Men spännande är det. Jag är dock övertygad om att vilket ni än väljer, så kommer Gud se till att det blir bra! Guds välsignelse över dig och din familj, hälsar vi här från Lugnås!

Jakob sa...

Spännande grejer. Lycka till med allt hur det än blir.

Mallan sa...

Allting har sin tid och oavsett vad du väljer så kommer du ta ett steg framåt... men håller med Hanna, du är välkommen att stanna också :)

Anonym sa...

Hejsan Fredrik
Spännande och kul att höra att Du är på "G" till Linköping. Jag har vetat om det ett tag att Du var på tapeten där men nu verkar det vara mera offentligt...kul! Blessings i kubik! / Daniel Wärnlund

Anonym sa...

Sitter ju lite på distans men är övertygad om vad ni än beslutar så blir det jättebra

Ha de så hörs vi susanne