torsdag 20 augusti 2009

Konsten att erkänna sina misstag

Veckans så kallade "dopingavslöjanden" i samband med årets friidrotts-VM visade sig vara falska. Aftonbladet avslöjade med braskande rubriker att Usain Bolts träningskompisar var dopade, och det var Aftonbladet först i världen med att veta och skriva. Alla hängde på.
Problemet var att det inte stämde. Idag skriver journalisten Mats Wennerholm att han misstagit sig. Rakt upp och ner utan krusiduller erkänner han att han slarvat med källkontroll och eftertanke. Så befriande med raka besked. Mer sånt!

3 kommentarer:

Prophetone sa...

Ja...tänk om flera pastorer o andra inom ledande ställning i Kyrkans värld, kunde dra lärdom av detta och stiga fram ur sina garderober o bara erkänna : 'Jag hade fel! Sorry!'

Ofta tror jag att Gud använder den sekulerade världen för att försöka visa på bra föredömen för oss troende, låter kanske konstigt men Gud ser inte till yttre religiösa former utan till hjärtat :-)

Fredrik sa...

Prophetone!
Visst är det så. En klok handling är ju lika klok vem som än utför den.
Det finns massor med föredömen på livets olika områden alldeles oavsett om de rör sig i kyrkmiljöer eller inte.

paméla sa...

det är ju bra pinsamt av aftonbladet, folk borde ju veta bättre än att tro allt som skrivs i den blaskan. stackars usain bolts...