torsdag 12 november 2009

Stolt!

Kom i eftermiddags hem från Evangeliska frikyrkans s.k. "medarbetardagar" - tre dagar av gemenskap, undervisning, problemställningar, skitprat vid kaffet etc för samfundets alla pastorer.
Ett par hundra pastorer samlas som önskar sätta avtryck i människors liv på olika sätt, och som fånar sig, ber för varann, firar nattvard, äter gott och ömsom skrattar, ömsom gråter ihop. Många intryck blir det, men en bestående eftersmak är att det finns mycket att vara stolt och glad över. Så mycket kunnande, så många fantastiska personligheter och en lidelse och passion för det vi gemensamt håller på med.
En av höjdpunkterna under dagarna var ett bibelstudium av Mikael Tellbe om andlighet. För den oinvigde låter det kanske inte så upphetsande, men det var fantastiskt. Jag lämnade den sessionen med en känsla av att ha fått mig något till livs som mättar, som stärker och hjälper mig för lång tid framåt.
Vill du ha ett kort referat från Mikaels undervisning finns det på tidningen Dagens hemsida.

2 kommentarer:

Anton Fagerstedt sa...

Ja, visst var det en mycket lyckad medarbetarkonferens. Mycket cred till styrelsen som gjort det väldigt bra. Men framför allt ett stort tack till alla dyra kollegor runt om i landet, kumlapastorn inkluderad, som ger mig mycket goda råd och delar med sig av sina erfarenheter runt kaffe- och matborden.

Fredrik sa...

Anton!
Tack själv för goa samtal och mycket skratt. Ser fram emot fikamöten i Östergötland lite oftare framöver.
Allt gott!

/Lignell